Lumiflow Flower

De Lumiflow Flower is een dynamisch lichtobject met langzaam veranderende kleurpatronen. Het rustgevende effect van dit lichtspel heb ik wetenschappelijk aangetoond tijdens mijn Masteronderzoek.

De ontspannende werking en het stressreducerende effect maakt dit dynamische verlichtingsproduct interessant voor bedrijven gericht op ontspanning, sfeer en beleving. Denk daarbij aan de Spa & Wellness sector, schoonheidssalons of gezondheidscentra (healing environment). Geef je klanten en bezoekers een rustgevende ervaring met Lumiflow.

 • Lumiflow onderzoek ontspannende werking
 • Lumiflow inrichting schoonheidssalon
 • Lumiflow colour yellow

De Lumiflow Flower is een dynamisch lichtobject met een rustgevende werking. Het een moderne variatie op spirituele kunstvormen zoals mandala's en glas-in-lood vensters. Gekleurd licht brengt rust en helderheid, waardoor mensen weer bewust worden van zichzelf.

Bevestigen en ophangen

De Lumiflow Flower is zowel aan de wand als het plafond te bevestigen. Afhankelijk van de wand of het soort plafond leveren we de juiste bevestigingsmiddelen mee. Twee linkerhanden? We kunnen de Flower ook bij je komen installeren.

Automatisch aan- en uit

Doormiddel van een instelbare tijdsaansturing kan de Flower zichzelf in en uitschakelen. Via een internet koppeling loopt de klok altijd goed, in zomer- en wintertijd.

High Dynamic Range

In totaal worden 128 LEDs individueel aangestuurd om het kleureneffect te creƫren. Het "High Dynamic Range" algoritme zorgt voor vloeiende overgangen. De hoogfrequente aansturing zorgt ervoor dat LEDs niet flikkeren. Dit zorgt voor een echt rustgevende ervaring.

Color Engine

De kleuren en patronen worden automatisch gegenereerd door de speciaal ontwikkelde "Color Engine". Zo blijft de Flower boeiend om naar te kijken. Via je smartphone kun je zelf kleuren selecteren en beinvloeden. Ook wit-tinten zijn makkelijk te maken.

Een uniek product

De Lumiflow Flower wordt in kleine series geproduceerd en getest, gewoon hier in Nederland. Elke Lumiflow Flower is daarbij uniek door de unieke 256 cijferige sleutel, die in de software wordt geprogrammeerd. Vergelijk het met ons DNA. Op basis van deze sleutel genereert de Lumiflow Flower z'n eigen unieke dynamische kleurpatronen. Bij de Flower krijg je een certifaat van echtheid en een visuele weergave van de sleutel.

Lumiflow colour yellow

Specificaties

 • Diameter: 50cm | Diepte: 10cm
 • 128 individueel aanstuurde RGB LEDs
 • Unieke en willekeurige dynamische patronen
 • HDR Color Engine voor vloeiende overgangen
 • Zowel als plafond- en wandarmatuur te gebruiken
 • Meerdere objecten kunnen gesynchroniseerd worden
 • Plug and Play
 • Verbonden met het Internet Of Things
 • Handige smartphone bediening

Prijs informatie

De Lumiflow Flower kost 890 euro (excl. BTW).

Deze prijs is inclusief wandbevestigingsmiddelen en een textiel stroomkabel.

Voor plafondbevestiging en andere opties breng ik graag een specifieke offerte uit.

Het mooie van de Lumiflow Flower is dat het niet afleidend werkt zoals bijvoorbeeld een TV-scherm. Je kan het volledig negeren, maar het is altijd interessant om naar te kijken. De Lumiflow Flower werkt daarom perfect als een positieve afleider en wachtverwachter.